Monday, 24 December 2012

roti coklat kismis


300gm tepung roti
1oogm tepung gandum
20 serbuk koko
1 pek yis
1 s/b lemak sayur
80 gm gula halus
30 gm  margerin yg di cairkan
1 biji telur
100ml susu segar
30gm kismis hitam

masukkan semua bahan dlm  dlm bekas besar.uli sehingga lembut.tutup doh sehingga kembang...
tumbuk doh bagi mengeluarkan angin
uli semua..bolehlah di bulat2
susun dlm loyang susun sedikit jarak,biarkan selama 30 mint,tutup doh dgn kain lebap atau cling plastik...
bakar hingga masak..dlm suhu180cf..bergantung pada oven masing 2 ya
selamat mencuba...


 
bahan2
300gm tepung roti
100gm tepung gandum
1 pek yis-11g
4 s/b gula
50 majerin cair
1 s/b lemak sayur
1 biji telur
1s/k bread impover
1 s/k garam
100ml susu segar
sedikit air suam
1 peket sosej
cara2
1.-pukul telur sedikit berbuih
2-bacuh yis dgn air-biar kan hingga berbuih
masuk kan bahan2 kering dlm bekas
masukan semua bahan uli higga lembut

tutup doh dgn kain lembap
selama 1 jam..tumbuk doh bagi mengeluarkan angin..uli semula...
buat betuk memanjang..lilitkan tepung pada btg sosej tadi ...biarkan kembang dulu
bakar dlm suhu 180 c ..bergantung pada oven masing2





No comments:

Post a Comment