Thursday, 6 December 2012














Tambah kapsyen



kek siffon pisang berangan
bahan2
70 gm pisang berangan yg sudah di lecek
5 biji telur A
100gm gula halus
135 gm tepung tepung kek-ayak bersama baking powder
1 s/k baking powder
1 sk ensen pisang
1 s/k overlate
70 ml minyak jagung
cara2-nya
putar telur,gula,dan overlate hingga gebu
masukkan tepung dan pisang
gaul seebati
masukan esen  dan minyak jagung kacau sebati
masuk dalam acuan bakar dlm suhu 180c selama 30 minit
 bergantung pada oven masing2 ya





kek mini span coklat

5 biji telur  A
130 gm tepung kek
1 s/k baking powder
1 s/k overlate
20 gm serbuk koko
1 s/k esen coklat
120 gula halus
80 ml minyak jagung

cara2 nya
putar telur+gula+overlate
 pukul hingga gebu
masukkan tepung,masukkan minyak gaul sebati bakar dlm suhu 180 c
bakar  selama 30 minit

200ml wipping
30 gula icing
pukul hingga gebu

hias kan pada kek anda...


Tambah kapsyen

No comments:

Post a Comment