bun kacang merah
300gm tepung roti
100 gm tepung gandum
2 s/b gula halus
20 gm yis
1 biji telur pukul hinga berbuih je- tinggalkan sedikit - untuk sapu roti
3 sudu besar lemak sayur
1 s/k bread impover
1 sk susu tepung
40ml susu segar- kalau keras + air secukupnya
campur semua bahan2 uli sehingga sebat
perap doh dng kain bersih selama 30 minit
tumbuk doh bagi mengeluarkan angin
uli semula
dan buat yg betuk bulat dan masukkan inti kacang merah dan susun dlm loyang yg di alas dgn kertas
biarkan 2 x ganda naik baru bakar dlm suhu180c selama 30 minit
dah siap msk sapukan sedikit butter diatas permukan roti yg masih panas--untuk mendapatkan roti yg berkilat
inti kacang merah -beli kat kedai BAGUS
sedikit telur+ susu 1 sudu besar untuk sapu di permukaan roti
dan bijan
bijan untuk hiasan
|
No comments:
Post a Comment