Wednesday, 5 December 2012

buger daging




bun kacang merah
300gm tepung roti
100 gm tepung gandum
2 s/b gula halus
20 gm yis
1 biji telur pukul hinga berbuih je- tinggalkan sedikit - untuk sapu roti
3 sudu besar  lemak  sayur
1 s/k  bread impover
1 sk  susu tepung



40ml susu segar- kalau keras + air secukupnya

campur semua bahan2 uli  sehingga sebat
perap doh  dng kain bersih selama 30 minit
tumbuk doh bagi mengeluarkan angin
uli semula
dan buat  yg  betuk bulat dan masukkan inti kacang merah dan susun dlm loyang yg di alas dgn kertas
biarkan 2 x ganda naik  baru bakar  dlm suhu180c selama 30 minit

dah siap msk sapukan sedikit butter  diatas permukan roti yg masih panas--untuk mendapatkan roti yg berkilat




inti kacang merah -beli kat kedai BAGUS
sedikit telur+ susu 1 sudu besar  untuk sapu di permukaan roti
dan bijan
bijan untuk hiasan



No comments:

Post a Comment