Sunday, 2 December 2012

ciffon jagung

kek ciffon coklat jagung
5 biji telur A-asing kuning
130gm tepung kek
10 gm serbuk koko
100ml air-atau susu cair
100gm gula halus
 bahan B
5biji telur putih
100gm gula halus
1 s/k cream off tatar
cara-caranya
campur  semua bahan A
pukul sebati  dan ketepikan dulu

pukul bahan B hingga gebu
masuk kan cream off tatar ..putar lagi
ambil sedikit bahan b masuk kan ke dlm bahan a.. gaul sebati
..masukkan baki  selebihnya.. kacau sebati...asing kan  dua bahagian
1 coklat
1 lagi di tambah dgn warna kuning dan perasa  jagung
masukkan dlm acuan siffon
bakar dlm suhu 180 c selama 30 minit bergatung pada oven masing2 ya..


ciffon keladi

ciffon pandan coklat

ciffon stawberry

ciffon oh ciffon

No comments:

Post a Comment